دوره 14، شماره 27 - ( 1-1403 )                   دوره 14 شماره 27 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Rezaei Mahvar M, Nazeri A. (2024). Narratological analysis of art museums with emphasis on the concept of framing as the events dimension based on Mieke Ball & Symour Chatman’s Theories. mth. 14(27), : 2
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1996-fa.html
رضایی مهوار میثم، ناظری افسانه. تحلیل روایت‌شناختی موزه‌های هنر با تاکید بر مفهوم قاب‌بندی به مثابه بُعد رویدادها بر اساس آرای میکه بال و سیمور چتمن نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر 1403; 14 (27)

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1996-fa.html


1- دانش آموخته دکتری پژوهش هنر، دانشکده پژوهشهای عالی هنر و کارآفرینی، دانشگاه هنراصفهان.
2- دانشیار دانشکده هنرهای تجسمی، دانشگاه هنراصفهان ، a.nazeri@aui.ac.ir
چکیده:   (5994 مشاهده)
اگرچه از اصطلاح و استعاره روایت در ادبیات موزه شناسی بسیار استفاده می‌گردد؛  اما کمتر از چیستی و چگونگی روایت در آن سخن به میان آمده و رویکردهای موجود بیشتر جنبه­های انتقادی را پوشش داده­اند. پژوهش حاضر که با روش توصیفی- تحلیلی در چارچوب «نظریه روایت»‌‌‌­­ و با استفاده از زاویه‌بندی نظری  آرای سیمورچتمن و میکه بال صورت گرفته و در پی پاسخ به  این پرسش کلی است که؛ از منظر روایت‌شناسی، در موزه­های‌هنر‌، زنجیره­ای از واحدها یا رویدادها، چگونه گفتمان روایی را شکل می‌دهند؟ و در این راستا این پرسش خاص را مطرح می‌سازد که چگونه می‌توان مفهوم قاب بندی را به مثابه بعد رویداد/داستان در تحلیل روایت شناختی موزه­های هنر‌ به کار برد. در این پژوهش با تاثیر از آراء میکه بال برای سطح داستان یا رویدادها در روایت نمایشگاهی، دو گونه «قاب‌بندی‌های پیشین» و «قاب‌بندی‌های پسین» به مثابه عوامل تشکیل‌دهنده رویدادها تبیین ‌شدند و از طریق تطبیق مولفه‌های پنج‌گانه بُعد موجودات-فضا در آراء سیمورچتمن، عناصر مرتبط با سازماندهی بصری به عنوان دسته اول «قاب‌بندی‌های ‌پسین» مقوله‌بندی شدند. همچنین عناصر تفسیری همچون متون و رسانه‌های کلامی نیز به عنوان بخش دوم «قاب‌بندی‌های پسین» شناسایی شدند. گونه‌های رویدادهای اصلی و رویدادهای وابسته در روایت‌شناسی نمایشگاهی  نیز با مثال‌هایی در مورد چیدمان آثار در گالری‌ها در این پژوهش مطرح می‌گردند. این پژوهش نشان می‌دهد که اگرچه کاربرد روایت‌شناسی بیشتر در ادبیات مطرح گردیده است، اما در روایت نمایشگاهی موزه های هنر نیز می‌توان مفهوم قاب‌بندی برای بعد رویداد/ داستان را در مقابل بعد گفتمان در روایت‌شناسی تطبیق داد و به گونه خاص روایت‌شناسی نمایشگاهی برای موزه‌های هنر نیز پرداخت.
شماره‌ی مقاله: 2
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.