دوره 12، شماره 24 - ( 12-1401 )                   دوره 12 شماره 24 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari Sedigh R, Shayganfar N. On Phenomenological Aspects of Minimalism in the Field of Graphic Design. mth 2023; 12 (24)
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1887-fa.html
صفری صدیق رزیتا، شایگان فر نادر. تاملی در وجوه پدیدارشناسانه مینیمالیسم در گستره طراحی گرافیک. نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر. 1401; 12 (24)

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1887-fa.html


1- دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی، دانشگاه هنر اصفهان. ، safarisedigh.rozita@gmail.com
2- دانشیار، دانشکده پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی، دانشگاه هنر اصفهان.
چکیده:   (360 مشاهده)
مینیمالیسم با شعار "کم­ترین، بیش­ترین است" نگرش و سبکی است که مشخصه­ اصلیِ آن بیانِ ذاتِ چیزها در عین اختصار است. این مفهوم با فلسفه­ ذواتِ ادموند هوسرل در پدیدارشناسی که با شعار "بازگشت به خودِ چیزها" از طریق اپوخه و تحویل پدیدارشناسانه میسر می­ شود؛ در هماهنگی بوده و شاید بتوان بیش­ترین نمودِ آن در هنرها را در ذاتِ طراحی­ گرافیک جست­وجو کرد. به این ترتیب، آثار طراحی آگهی تبلیغاتی به­ عنوان یکی از مهم­ترین زیرشاخه ­های طراحی­ گرافیک می ­تواند نظرگاه مناسبی برای بررسی این رابطه باشد. می­ توان پرسش را به این نحو مطرح کرد که چه رابطه ­ای میان وجوه پدیدارشناسانه­ مینیمالیسم و طراحی و درک آثار در گستره­ طراحی گرافیک وجود دارد؟ و اختصار در بیانِ مینیمال چگونه با مفهوم ذات­‌بینیِ پدیدارشناسانه­ هوسرل می­ تواند پیوند برقرار کند؟ مقاله­ حاضر در پی آن بوده که با تکیه بر مفاهیم کلیدی در اندیشه­ پدیدارشناسی هوسرل، نحوه­ ظهور و بروز آن­ها را در خلق آثار مینیمال در بستر طراحی گرافیک دنبال کند. در این راستا، ابتدا مروری بر مفاهیم اصلیِ روش پدیدارشناسی هوسرل مانند اپوخه، تحویل پدیدارشناسانه و بررسی ذوات صورت پذیرفته و سپس تجلی آن­ها در خلق، تجربه­­ تصویر و دریافتِ آثارِ طراحی­ گرافیک تبیین و توصیف شده است. نمونه­ هایی از این آثار از طریق نمونه­‌گیری شدت، به ­عنوان راهبردی از نمونه‌­گیری هدفمند در پژوهش­ کیفیِ حاضر در راستای مفاهیم انتخاب و با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی ارائه گشته است. نتیجه­ این مطالعه نشان­ داده است که بیان مینیمال در گستره­ طراحی­ گرافیک را می­توان نوعی بیان پدیدارشناسانه در نظر گرفت که از طریق شهود ذات و دیدنِ ساختارهای بنیادین پدیدارها به ویژه با توجه به مولفه­ ضرورت ذاتی، امر طراحی را صورت داده و همراهی مخاطب را تا تجربه­ تصویر به دنبال داشته است.
شماره‌ی مقاله: 2
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هنرهای تجسمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Motaleate-e Tatbiqi-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb