دوره 12، شماره 24 - ( 12-1401 )                   دوره 12 شماره 24 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hessami Kermani M, Peikari Alamdari M. Redefining identity in the artworks of Jean Leon Gerome based on the orientalist approach of Edward Said. mth 2023; 12 (24)
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1886-fa.html
حسامی کرمانی منصور، پیکری علمداری مریم. بازتعریف هویت در آثار ژان لئون ژروم بر اساس رویکرد شرق‌شناسانه ادوارد سعید. نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر. 1401; 12 (24)

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1886-fa.html


1- دانشیار، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا (س)، تهران. ، m.hessami@alzahra.ac.ir
2- کارشناس ارشد، نقاشی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا (س)، تهران.
چکیده:   (377 مشاهده)
هویت در مقام خط ­فاصل میان «من / خودی» با «آنها / دیگری» قرار دارد. ویژگی ­های متمایزکننده ما با دیگری مهم­ترین عامل شناخت از خودمان است، اما همواره این مسیر هویت­ یابی صحیح و واقعی عمل نمی­ کند. غرب و به طور مشخص اروپا در دوره­ های تاریخی متمادی به طُرق مختلف اقدام به برساختن هویت با ویژگی­ های خاصی کرده است. سوال اصلی این پژوهش بیان می­دارد که «بازنمایی هویت در آثار ژروم واجد چه ویژگی­ هایی می­ باشد؟» فرضیه اصلی این پژوهش نیز بیان می­دارد که هویت در آثار ژروم بر اساس ویژگی­ های شرق ­شناسانه صورت گرفته و نسبت اندکی با امر واقع در جوامع شرقی دارد. به این ترتیب و از منظر ادوارد سعید، غرب در دوره ژروم خود را واجد ویژگی­ های هویتی عقلانی، منطقی، پیشرفته، اخلاقی و... می­داند و در مقابل شرق یا همان دیگری را مردمانی احساساتی، غیرمنطقی، عقب ­مانده و غیراخلاقی معرفی می ­کند. این شیوه از بازنمایی از رهگذر ایجاد یک گفتمان شرق ­شناسی انجام شد که هنر و آثار هنری نیز در شکل­‌گیری آن دخیل بوده و تأثیر قابل توجهی را بر گسترش هویت برساخته ­شده شرق داشتند. هدف این پژوهش شناخت ویژگی­ های هویتی آثار ژروم از منظر مولفه­ های شرق­ شناسانه­ ادوارد سعید است. این پژوهش به روش توصیفی ـ تحلیلی انجام گرفته و اطلاعات مورد نیاز به شیوه کتابخانه­ای جمع­ آوری شده­ است. یافته ­های این پژوهش بیان می­دارد که ژروم در آثار خود به دنبال ترویج و گسترش هویتی برساخته از غرب بوده که با واقعیت، تناقض داشته است. این نقاش همچنین با حداقلی از مواجهه واقعی با جهان وسیع شرق، در مقام بازنمایی هویت شرق ­شناسانه به خلق آثار خود اقدام کرده و در این مسیر برتری نژادی، فرودستی اخلاقی و اهداف استعماری را در نظر گرفته است.
شماره‌ی مقاله: 1
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هنرهای تجسمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Motaleate-e Tatbiqi-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb