دوره 5، شماره 9 - ( 1-1394 )                   دوره 5 شماره 9 صفحات 103-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saber Z, Shayganfar N. (2015). A Comparative Study of Representation of Shore in the Works of Nima Yushij and Bahman Mohasses. mth. 5(9), : 8
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1819-fa.html
صابر زینب، شایگان‌فر نادر. تحلیل نحوه بازنمایی ساحل در اشعار نیما یوشیج و مقایسه آن با آثار بهمن محصص نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر 1394; 5 (9) :103-95

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1819-fa.html


1- استادیار، دانشکده صنایع دستی، دانشگاه هنر اصفهان. ، zeynabsaber91@gmail.com
2- استادیار، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان.
چکیده:   (1781 مشاهده)
در سنت نگارگری ایرانی میان ادبیات و نقاشی رابطه‌ای تنگاتنگ برقرار بوده است. این درحالی ا‌ست که در دوره معاصر با ظهور جریانات نقاشانه نو، تلاش شد ادبیات و نقاشی به‌نحوی مستقل ازهم ظاهر شوند. اما برخلاف این پویه جدید در این دوره، ما همچنان در مواردی شاهد آنیم که ادبیات و نقاشی بار دیگر به‌هم پیوند می‌خورند و قرابت قدیم خود را به‌نمایش می‌گذارند؛ از آن جمله می‌توان به پیوند میان شعر نیما یوشیج و نقاشی بهمن محصص اشاره نمود. در این مقاله این پیوند و شباهت، به‌لحاظ معنایی و نیز وجود تجربه مشترک نهفته در آثار این دو هنرمند بررسی می‌شود. همچنین، از رهگذر بررسی مفهوم ساحل در این آثار به بن‌مایه‌های تجربه دو هنرمند نام‌برده از مدرنیته، توجه می‌شود.
روش به‌کاررفته در این مقاله، تطبیقی است که برمبنای مقایسه دو گفتمان شعر و نقاشی و تحلیل و تطبیق درون‌مایه‌های ادبیات موجود در این زمینه استوار است. در پژوهش حاضر می‌کوشیم تا نشان دهیم که ساحل به‌مثابه تجربه عمیقاً زیسته‌شده‌ای برآمده از زیست‌بوم این دو هنرمند است که در دو رسانه متفاوت بازنمایی شده است. در توصیف و تحلیل این بازنمایی نشان داده می‌شود که تجربه‌های آفاقی و انفسی چگونه برهم انطباق می‌یابند. همچنین سعی می‌شود تا ساحل دریا استعاره‌ای تعبیر شود که معنای امر مدرن را از دو جهت در خود به‌همراه دارد. در نگاه نخست خواهیم دید که سیالیت به‌عنوان استعاره زندگی مدرن در آثار نیما یوشیج و بهمن محصص در تصویر ساحل و دریا نمایان است. از جنبه‌ دیگر، تبیین خواهد شد که خط ساحلی به‌مثابه‌ مرز بین دریا و خشکی، آب و خاک و مایع و جامد، شورشی علیه قطعیت دوگانه‌باور است.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 303 kb]   (696 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Motaleate-e Tatbiqi-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb