دوره 6، شماره 11 - ( 6-1395 )                   دوره 6 شماره 11 صفحات 67-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahbarnia Z, Janani M. Achievement to Solutions to Improve the Educational Conditions of Master of Arts in Illustrations (Through Comparison between the Educational Program at Tehran University and the Academy of Art in San Francisco. mth 2016; 6 (11) :55-67
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-444-fa.html
رهبرنیا زهرا، جنانی مهکامه. دستیابی به راهکارهای بهبود شرایط آموزشی کارشناسی ارشد هنر تصویرگری با قیاس بین برنامه آموزشی دانشگاه تهران و آکادمی هنر سانفرانسیسکو. نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر. 1395; 6 (11) :55-67

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-444-fa.html


1- دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا (س)، تهران
2- دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا (س)، تهران ، mahkam.j@gmail.com
چکیده:   (5830 مشاهده)

در بیان اهمیت آموزش و نقش به کارگیری تصویر در موفقیت آن، همین  بس که بسیاری از مطالب علمی، فرهنگی و تبلیغاتی، از طریق تصاویر در کنار متن منتقل میشوند و در اینصورت، بهیادماندنی خواهند بود؛ اما آموختن چگونگی خلق تصاویری تأثیرگذار بر مخاطبینِ دارای سلیقهای خاص، اهمیت ویژه دارد. مهمتر اینکه پیشرفت فناوری و پیدایش ابزارهای اجرایی جدید، روشهای نوین آموزشی را میطلبد که در برخی مؤسسات آموزش عالی دنیا بهکار گرفته میشوند؛ و مطالعه این روشها جهت انطباق پذیری با هنر و فرهنگ ایرانی میتواند زمینه ساز نتایجی مفید و کارآمد باشد. در پژوهش پیشرو مسئله اصلی، قیاس بین دانشگاه سانفرانسیسکو و دانشگاه تهران می باشد، زیرا به نظر می رسد برنامه ریزی و ارائه واحدهای درسی دانشگاه سانفرانسیسکو موردبازنگری قرار گرفته و مطابق با پیشرفتهای تکنولوژیکی است اما برنامه  آموزشی و ارائه واحدهای درسی دانشگاه تهران که طبق مصوب دویست و هشتمین جلسه شورایعالی برنامهریزی مورخ 96/9/18  تدوین شده، همچنان درحال اجراست.

هدف از مقایسه دو سیستم آموزشی این است که نتایج بهدستآمده در روند اصلاح و بهروزرسانی برنامه آموزشی رشته  تصویرگری در دانشگاه های ایران مفید واقع شود و نیز، دستیابی به راهکارهای بهبود شرایط آموزشی رشته تصویرگری، توسط فرایند تحصیل و اصلاح و الحاق واحدهای درسی همسو با پیشرفتهای روز دنیا تحقق یابد.

این تحقیق کاربردی، با روش توصیفی- تحلیلی و نمونه پژوهی به بررسی دروس و روش آموزش هنر تصویرگری در مقطع کارشناسی ارشد، در آکادمی هنر سانفرانسیسکو- آمریکا و تطبیق آن با این رشته در دانشگاه  تهران میپردازد تا نقاط ضعف و قوت هریک آشکار گردد. گردآوری مطالب بهصورت کتابخانهای و اسنادی انجام شده است. 

 نتیجه این پژوهش درعین نمایانگری جنبههای قوت هر نظام آموزشی، حاکی از ضرورت افزایش واحدهای طراحی تخصصی و نیز تصویرگری دیجیتال است؛ تا ضمن حفظ جنبههای قوت در کیفیت فعلی، فرایند آموزش و یادگیری ارتقا یابد. همینطور توجه به آخرین یافتههای علومشناختی و یادگیری در تهیه و تنظیم مواد کمکآموزشی هنرها نقش تعیینکنندهای دارد.

متن کامل [PDF 375 kb]   (1795 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: هنرهای تجسمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Motaleate-e Tatbiqi-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb