دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )                   دوره 13 شماره 26 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dianat F. Identity Representation in the artworks of Contemporary Iranian Photographers and Painters. mth 2023; 13 (26) : 6
URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1985-fa.html
دیانت فرشته. بازنمایی هویت در آثار هنرمندان عکاس و نقاش معاصر ایرانی. نشريه علمي مطالعات تطبيقي هنر. 1402; 13 (26)

URL: http://mth.aui.ac.ir/article-1-1985-fa.html


استادیار، دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا، تهران. ، f.dianat@alzahra.ac.ir
چکیده:   (151 مشاهده)
هویت از جمله موضوعات مورد توجه هنرمعاصر است. هنرمندان ایرانی نیز سعی کرده‌­اند تا این مسئله را در آثارشان مورد بررسی قرار داده و با توجه به چالش‌­های پیش رو به نحوی هویت را مورد بازخوانی قرار دهند. لذا این مقاله بر آن است تا به پاسخگویی این پرسش که بازنمایی هویت در آثار هنرمندان عکاس و نقاش معاصر ایرانی در پی بیان چه هدفی صورت گرفته است؟ و آیا این بازنمایی از تفاوت‌های جنسیتی نیز برخوردار است؟ نائل آید. نتیجه‌­ای که از تبیین آثار حاصل شد مبنی بر آن است تمامی هنرمندان فارغ از جنسیت، بازنمایی و پرداختن به هویت مسئله اصلی‌­شان بوده است. اما اهداف هنرمندان زن و مرد از این بازنمایی متفاوت است. از جمله اینکه هنرمندان زن اغلب سعی داشته­‌اند تا به طور پیوسته به مسائل و مشکلات فرهنگی هویت که از تجربه زیسته آنها نشات گرفته و در جامعه سنتی با آن روبرو بوده‌­اند، بپردازند. این در حالی است که هنرمندان مرد این موضوع را به شکل کلی­تر و فارغ از جنسیت مورد بررسی قرار داده و هویت به معنای عام و ناسیونالیستی آن مد نظرشان بوده است. اما آثار هر دو گروه بر ضمنی بودن معنا دلالت دارد. هدف از انجام این تحقیق، ضمن تبیین و تحلیل نشانه­‌های صریح و ضمنی در آثار هنرمندان، توجه به تفاوت­‌هاو شباهت­‌های بارز و آشکار در مسئله بازنمایی هویت است. رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات مربوط به چارچوب مفهومی به روش کتابخانه‌ای و عکس‌ها و اطلاعات مربوط به آثار عکاسی از منابعی چون وبسایت شخصی و در مواردی آرشیو شخصی هنرمندان گردآوری شده‌اند. عکس‌­ها و نقاشی­‌های این مقاله با توجه به پرسش پژوهش و نمونه‌­گیری هدفمند انتخاب شده‌اند.
شماره‌ی مقاله: 6
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هنرهای تجسمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Motaleate-e Tatbiqi-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb